Želiš, da ti svetujemo na podlagi svojih dolgoletnih, praktičnih izkušenj?  Reši vprašalnik >>

Atopijski dermatitis 2

Atopijski dermatitis, oz. atopični dermatitis

Predstavljaj si, da se zjutraj zbudiš in koža te ne srbi več! Zveni neverjetno, kajne? Še posebej, ko ti življenje greni atopijski dermatitis …

In ker atopični dermatitis poznamo preko lastnih izkušenj, to ne bo samo še en brezvezen članek, ampak bomo našli načine, da tvojo kožo naredimo srečno in udobno.

*Vsebina je naša last ali last naših strank. Uporaba v kakršnekoli namene je brez našega, oziroma njihovega dovoljenja prepovedana!

Atopijski dermatitis 4

Sladki greh

Tvoje telo je zapleteno omrežje in včasih ti pošilja signale na čudne načine. Eden takšnih signalov je telesni odziv na to kar ješ … Raziskovalci so ugotovili, da se simptomi atopijskega dermatitisa poslabšajo, če poješ veliko sladkarij. Sladkor v telesu povzroča vnetje in vnetje kožo draži. To pa še poslabša izbruh atopijskega dermatitisa. Zato je dobra ideja, da se držiš čim bolj stran od sladkarij!

Več o temi atopični dermatitis in o tem, da so sladkarije tudi pica in rdeča pesa, si preberi v našem članku “Atopijski dermatitis – prehrana”.

Atopijski dermatitis 14

Sonce je dvorezen meč

Sonce je naš angel varuh! Greje nas in našemu telesu pomaga proizvajati nekaj življenjsko pomembnega – vitamin D. Ta vitamin pomaga umiriti rdečo in srbečo kožo, ki jo povzroča atopijski dermatitis. 

Toda previdno! 

Sonce je lahko tudi poredno … Preveč sonca povzroči sončne opekline, te pa atopični dermatitis še poslabšajo. Zato pred daljšim izpostavljanjem soncu vedno uporabi sončno kremo … pa pazi, da ti ne bo izsušila kože kot to počne večina sončnih krem na trgu.

Če želiš spoznati našo sončno kremo, ki je bila ustvarjena za globinsko vlaženje atopične kože, klikni tukaj.

Atopijski dermatitis 7

Gen za atopijski dermatitis

Tako kot podeduješ mamine lepe oči ali očetove kodre, se lahko tudi atopijski dermatitis prenaša iz generacije v generacijo. Obstaja nekaj, kar imenujemo “gen za ekcem” ali bolj znanstveno, gen filagrin. Ljudje z določeno vrsto gena filagrin, imajo atopčno kožo.

To je podobno, kot če imaš čudno oblikovan delček sestavljanke, ki se ne popolnoma prilega celoti. In ker ta delček ni popoln, se tudi tvoja kožna bariera, oziroma zaščita ne razvije v popolnosti. 

Ampak brez skrbi … 

To še ne pomeni, da imajo ljudje s takšno genetsko zasnovo atopični dermatitis za vedno. Poleg tega pa je to tudi dobra novica, saj razumevanje vloge gena filagrin znanstvenike vodi po poti odkritja dejanskega zdravila za atopijski dermatitis.

Atopijski dermatitis 13

Prijateljevanje z bakterijami

Se spomniš, ko ti je mama rekla, da si umij roke, da se znebiš bakterij? No … Niso vse bakterije slabe! Nekatere so naše prijateljice in nam lahko pomagajo v boju z razdraženo kožo.

Zadnje raziskave ugotavljajo, da ko imaš atopično kožo, je na njej verjetno preveč slabih bakterij in premalo dobrih. Zato raziskovalci iščejo načine, kako dobre bakterije ponovno poseliti po koži.

“To je v bistvu še najbolj mogoč scenarij za zdravljenje atopičnega dermatitisa v prihodnosti!”

Ti je všeč kar bereš?

Postani del naše skupnosti in prejmi eksluzivne novice s popusti rezerviranimi samo za člane BREZPLAČNEGA kluba Chicatelline zvestobe. Z drugimi besedami … Prijavi se na naše email novice.

Atopijski dermatitis 6

Kožni pomočniki

Tvoja koža je superjunakinja in vsak superjunak potrebuje svojega zvestega pomočnika. Če ti koža nagaja, potem bo vlažilno mazilo njen zvesti pomočnik, ki se ji bo pomagal bojevati proti srbenju in suhosti.

Vlaženje kože namreč pomaga preprečiti, da bi se stanje atopijskega dermatitisa poslabšalo. Zato pa je Chicatellin slogan “Your Skin Guardian”!

In še nekaj spodbudnega za konec …

Žal še vedno nimamo popolnega odgovora, kako premagati atopijski dermatitis … Ampak ne izgubi upanja! Znanstveniki vsak dan odkrijejo nekaj novega, da bi bila tvoja koža ponovno srečna in zdrava.

Zato si zapomni, da ko se počutiš slabo v svoji koži, obstaja veliko načinov, kako se počutiti bolje …

… in vse te načine izveš, ko se prijaviš na naše spletne novice, kjer s teboj delimo zanimive povzetke najnovejših raziskav iz področja problematične kože.

Pa ne skrbi! Iz novic se lahko kadarkoli odjaviš … In poleg tega tvojih podatkov tudi nikoli nismo in nikoli ne bomo delili z drugimi. To pomeni, da v tvojem poštnem nabiralniku ne bo kar naenkrat polno nezaželene pošte, kot se rado zgodi, ko se v dobri veri prijaviš na novice pri kakšnem nepoštenem podjetju.

Atopijski dermatitis 9
Naša odgovornost

Raznorazne dermatitise in druga kožna obolenja obravnavaj z vso resnostjo! Zato naše pisanje upoštevaj kot SMERNICE in ne kot zdravstveni nasvet. Z drugimi besedami … Kljub temu, da veliko vemo in imamo ogromno izkušenj, ti v hudih primerih toplo priporočamo obisk osebnega zdravnika ali dermatologa. 

S podporo Slovenskemu zdravstvu te lepo pozdravljamo, ekipa Chicatella.

Reci adijo kožnim težavam!

Obišči našo spletno trgovino in se poslovi od kožnih izzivov.

100% BREZ TVEGANJA

ČE TI IZDELEK NE USTREZA,
TI VRNEMO KUPNINO

(Brez, da bi zahtevali vračilo proizvoda!)

ZANESLJIVOST IN ZAUPANJE

Atopijski dermatitis 3
Atopijski dermatitis 15
Atopijski dermatitis 5
Atopijski dermatitis 8
Atopijski dermatitis 10
Atopijski dermatitis 11
Atopijski dermatitis 12

Reci adijo kožnim težavam!

Obišči našo spletno trgovino in se poslovi od kožnih izzivov.

100% BREZ TVEGANJA

ČE TI IZDELEK NE USTREZA,
TI VRNEMO KUPNINO

(Brez, da bi zahtevali vračilo proizvoda!)

ZANESLJIVOST IN ZAUPANJE