Želiš, da ti svetujemo na podlagi svojih dolgoletnih, praktičnih izkušenj?  Reši vprašalnik >>

Atopijski dermatitis krema

Kaj vse moraš vedeti?

Ko ljudje iščejo rešitev za atopijski dermatitis, se dostikrat zgodi, da nič ne deluje. Preizkusijo vse mogoče, od bioresonance, do krem za atopijski dermatitis, pa jim še vedno nič ne pomaga.

Zato ti bomo zdaj povedali nekaj svojih mnenj, ki jih POSKUSI UPOŠTEVATI, preden se odločiš za nakup nove kreme za atopijski dermatitis.

Atopijski dermatitis krema

Kaj vse moraš vedeti?

Ko ljudje iščejo rešitev za atopijski dermatitis, se dostikrat zgodi, da nič ne deluje. Preizkusijo vse mogoče, od bioresonance, do krem za atopijski dermatitis, pa jim še vedno nič ne pomaga.

Zato ti bomo zdaj povedali nekaj svojih mnenj, ki jih POSKUSI UPOŠTEVATI, preden se odločiš za nakup nove kreme za atopijski dermatitis.

Kakšen dermatitis sploh imaš!?

*Atopijski dermatitis krema

Dermatitisi so precej kompleksno področje, za katerega najboljši naslov so zdravniki, oziroma dermatologi in ker mi nismo zdravniki, se v podrobnosti ne smemo spuščati pa čeprav bi radi marsikaj povedali.

Imamo pa precej izkušenj, saj nam stranke pišejo z raznoraznimi problemi in kar ugotavljamo je, da je dejanski izvor kožnih težav, ki jih povzročajo suha, občutljiva ali atopična koža, dostikrat reeees težko določiti.

Zato ti predlagamo, da na zadevo gledaš čim bolj celostno. To pomeni, da se posvetiš pravilni prehrani, umirjanju uma z namenom preprečevanja stresa (to še posebej velja za starše, ki stres prenašajo na svoje otroke), varni izpostavitvi zunanjim vplivom, negi, itd.

Predvsem pa … Ne obupaj! Saj je stvar res kompleksna … in nujno poišči strokovno pomoč, oziroma več različne strokovne pomoči, saj več glav več ve.

 

Upamo, da ne uporabljaš "žajfe" ...

*Atopijski dermatitis krema

Ljudje smo postali dobesedno obsedeni s čistočo. To še sploh opažamo pri mladih mamicah, ki svoje otroke drgnejo, kot da bi padli v naftno razlitje prekooceanskega tankerja. Ali pa starejši ljudje, ki se v nedogled milijo pod vročo vodo.

Milo, oziroma “žajfa” in vroča voda sta lahko precej uničujoča za kožo , saj ji porušita mikrofloro. Z drugimi besedami … Koži povečata p.h., zato mikroorganizmi, ki so vitalnega pomena in živijo v kožni povrhnjici, ne morejo več dobro živeti in umrejo.

Na to nam ljudje dostikrat odgovorijo … “Ampak mi smo kupili to in to milo in je veliko boljše!” In naš odgovor je … “Ni čudno, če ste pa prej uporabljali nekaj še bolj agresivnega“.

Z mili torej previdno! Če že, najdi nekaj blagega, ki ne povečuje kožnega ph, oziroma ne uničuje kožnega mikrobioma! Ko gre za nas, atopike, moratš namreč vedeti, da nam dostikrat škodi že samo voda, saj je njen ph 7 in ne okrog 5, kjer se giblje naš kožni ph.

Kaj pa alternativna medicina?

Odkar smo na trgu, nas močno preseneča koliko ljudi se poslužuje alternativne medicine, saj smo sami bolj pristaši znanosti.

Ampak razumemo … Gre za občutek nemoči in brezizhodnosti, zato se ljudje v želji po rešitvi lotijo marsičesa.

Skratka … Previdno … Predvsem pa poskusi presoditi kdo govori pametne stvari in kdo te zavaja in ne meči denarja šarlatanom.

*Atopijski dermatitis krema

Diete

Nekaj je že na njih ... Predvsem, ko gre za alergije. Ko mamice dojijo in so otroci intolerantni na kakšno živilo. Ali pa, ko se prehranjujemo katastrofalno in se potem odločimo za zdravo življenje. Ampak dieta proti genetiki, žal, nikoli ne bo imela zadnje besede pa še precej stresna je lahko.

Bioresonanca

Čudovita stvar, ČE verjameš v energijo! Namreč ... Kožno stanje se lahko precej poslabša tudi zaradi stresa. Zato se nehaj sekirati, globoko vdihni in spravi svojo atopično kožo pod kontrolo. To še sploh velja za mlade mamice, ki s stresom ustvarjajo "atopične" dojenčke!

Kaj je res in kaj ne!?

*Atopijski dermatitis krema

Ko greš na “zdravstvene” forume ali v spletne skupine mamic otrok z atopijskim dermatitisom, hitro ugotoviš, da je ogromno “samooklicanih gurujev“, ki so atopijski dermatitis ozdravili na vse možne načine … od spiritualnih, do ajurvedskih.

Ali pa se spoznajo na kemijske sestavine bolje od doktorjev znanosti pri svetovnih kozmetičnih institucijah.

Zato je pomembno, da se pri reševanju izzivov z atopijskim dermatitisom obrneš na zdravnike, znanstvene portale in strokovno literaturo.

Ljudje smo si različni in vsaka stvar v življenju ima svoje vzročno-posledične zakonitosti … Kar pomeni, da se pri odločitvah ne obračaj na mnenja učeče-zvenečih laikov, ampak raje poslušaj STROKO in svojo intuicijo.

Atopijski dermatitis krema

Najboljša nega za atopično kožo je krema z OKLUZIVNIM delovanjem

To je seveda naše mnenje, saj takšno kremo proizvajamo in ti zato želimo povedati kaj je njena glavna ideja …

Okluzivno delovanje PREPROSTO povedano pomeni, da OKLUZIV, torej neka substanca, koži pomaga zadrževati vodo. Ampak POZOR …

Vseprevečkrat se, namesto besede okluziv, uporablja beseda emolient, ki pa to ni! Ma več o tem v naših brezplačnih novičkah, na katere se lahko prijaviš na dnu te spletne strani …

Torej … Okluzivi so sestavine, ki v koži zadržujejo vlago in tako preprečijo izbruh kožnih težav, ki so POSLEDICA POMANJKANJA VODE v koži.

Ampak probelm je v tem, da jih v večino krem vmešajo “narobe”, oziroma jih dodajo samo zato, da jih lahko trženjsko izpostavijo, medtem ko krema ne dobi okluzivnih lastnosti. Še slabše pa je, ko krema sicer dobi okluzivne lastnosti, ampak se koža nanjo navadi in jo tako potrebuje vedno več.

Kakšno kremo izbrati?

Da okluzivi dobro učinkujejo, kreme ne smejo imeti agresivnih emulgatorjev, ki združujejo vodo in olje, da naredijo emulzijo – kremo.

En dokaj preprost, a ne čisto zanesljiv test za preverjanje možnosti okluzivnega delovanja kreme, je njena “lepljivost” – kako čigumasta je.

Če je krema za atopijski dermatitis redka in se lepo maže, skoraj SIGURNO ne more učinkovati okluzivno, saj ima preveč močnih emulgatorjev …

Razen, če gre za mešanico naravnih olj, kokosovih kaprilatov, petrolatuma, … ampak to je že precej kompleksna tema.

Kar moraš vedeti je, da je koža mehanska stvar in zato potrebuje kremo, ki deluje mehansko … ne pa mešanice trženjskih izrazov, ki stvari samo še poslabšajo!

Predstavljamo ti Chicatello ...

Kremo, oziroma mazilo, ki je v boju s suho in atopično kožo POMAGALO že več kot 10.000 slovencem katerih mnenja najdeš na dnu te spletne strani.

INCI sestavine: Betula Pendula Water Extract, Aqua, Lanolin, Petrolatum, Olea Europaea Fruit Oil, Calendula Officinalis Flower Extract and Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Allantoin, Bisabolol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Citric Acid.

Atopijski dermatitis krema Chicatella

KOLIČINA: 52 g

1 x Chicatella

Poštnina

27,00 €

3,00 € 

2 x Chicatella

Poštnina

54,00 €

BREZPLAČNA

100 % brez tveganja!

Če ti krema ne USTREZA, ti vrnemo kupnino in to brez, da nam vrneš izdelek

Letos tudi v:

Pogosta vprašanja

Spodaj smo zbrali odgovore na najbolj pogosta vprašanja. Če to ni dovolj pa te vabimo, da si pogledaš naše članke >>, kjer zapisujemo svoja mnenja, poglede na kozmetologijo in ideje.

Imamo kar nekaj strank, ki jo uporabljajo za luskavico, ampak čudeža žal ni za pričakovati. Ljudje pravijo, da jim pomaga omiliti srbenje in zmanjšati obseg lusk. Tistim z ne tako hudo obliko luskavice včasih dejansko močno olajša življenje. Ampak kot rečeno … Nočemo ti ulivati lažnih upov, še sploh zato, ker ti v primeru luskavice in morebitnega nezadovoljstva z mazilom, ne bi radi vračali kupnine.

Stranke ta izziv največkrat rešujejo tako, da si kremo vmasirajo v lasišče, počakajo par ur in jo potem izperejo z blagim šamponom. Nekateri si celo kupijo bombažne kapice in s kremo v laseh prespijo noč. Skratka … Mazilo Chicatella Cream lahko uporabljaš za seboroični dermatitis …

… in če se zdaj sprašuješ kateri šampon uporabljati za najboljši rezultat, ti žal ne moremo pomagati, saj je vsaka koža drugačna. Ti pa priporočamo, da ga iščeš med otroškimi izdelki namenjenimi atopijskemu dermatitisu.

Za peroralni dermatitis velja enako … Imamo kar nekaj strank, ki jim mazilo Chicatella pomaga, ampak rezultata ti žal ne moremo obljubiti. Ti pa seveda vrnemo denar, če ti mazilo ne bo pomagalo.

Mogoče, ampak samo, ko mehurčki že popokajo in se posušijo. Na “vodne” mehurčke je ni dobro mazati, ker bo naredila ravno nasprotno, torej zadržala vodo v njih. Je pa dishidroza največkrat kontaktni kožni problem, zato se več naredi s tem, da se izogneš iritantu.

Z drugimi besedami … Mazilo odlično neguje razpokano kožo, oziroma hrapavo kožo.

Mazilo je namenjeno atopični koži, rdeče pikice, ki močno srbijo pa so največkrat znak alergije ali drugega, nevšečnega kožnega izziva. No … To ni vedno tako, saj gre, še sploh pri majnih otrocih, včasih res za navaden atopijski dermatitis. Ampak kar hočemo povedati je, da na takšna in podobna vprašanja zakonsko ne smemo in tudi nočemo odgovarjati, saj nismo zdravniki. Imamo ogromno izkušenj in vemo približno kako naj bi izgledala koža, ki bi ji naša krema pomagala, ampak tako kot smo si vsi različni, tako je tudi naša koža.

Zato ti s težkim srcem žal ne moremo pomagati na takšen način kot ti lahko dermatolog. Da pa naš odgovor ne bo tako “pavšalen”, te vabimo, da si prebereš naše članke, kjer delimo vse kar smo se do zdaj naučili v zvezi z dermatitisom in suho kožo.

Mnenja strank

Spodaj najdeš mnenja resničnih strank, za katera uporabljamo VERODOSTOJNO platformo imenovano TrustPilot. Mnenje lahko odda vsak, ki kupi izdelek in tako pridobi status “preverjen kupec“. Se pa moraš prej na blagajni prijaviti na naše novičke, da ti sploh lahko pošljemo vabilo za oddajo menja, saj drugače GDPR zakon tega ne dovoli.