Želiš, da ti svetujemo na podlagi svojih dolgoletnih, praktičnih izkušenj?  Reši vprašalnik >>

Luskavica

Luskavica, kronična vnetna bolezen kože, ki lahko vpliva tudi na sklepe, je kompleksno stanje, ki zahteva celostni pristop k obvladovanju. Razumevanje vloge prehrane, življenjskega sloga in pravilne nege kože je ključno za izboljšanje kakovosti življenja posameznikov, ki se soočajo s to boleznijo.

*Vsebina je naša last ali last naših strank. Uporaba v kakršnekoli namene je brez našega, oziroma njihovega dovoljenja prepovedana!

Prehrana in luskavica

 1. Izogibanje Glutenu: Raziskave kažejo, da se ljudje z luskavico pogosteje spopadajo s celiakijo. Pri nekaterih lahko zmanjšanje vnosa glutena zmanjša izbruhe luskavice Johns Hopkins Medicine.

 2. Zdrava Prehrana: Priporočljivo je uživanje sadja, zelenjave, celih zrn in pustega mesa, ki lahko pomaga zmanjšati vnetje, povezano z luskavico National Psoriasis Foundation.

 3. Esencialne Maščobne Kisline in Oljčno Olje: Študije kažejo, da lahko omega-3 maščobne kisline in oljčno olje prinesejo protivnetne koristi Nutrition Guide for Clinicians.

Življenjski Slog in Luskavica

 1. Telesna Teža in Vadba: Upravljanje telesne teže in redna vadba lahko izboljšata simptome luskavice American Academy of Dermatology.

 2. Izogibanje Kajenju in Alkoholu: Kajenje in prekomerno pitje alkohola lahko poslabšata simptome luskavice.

 3. Izpostavljenost Soncu in Solna Voda: Zmerna izpostavljenost soncu in kopanje v solni vodi lahko pomagata izboljšati simptome luskavice.

Ti je všeč kar bereš?

Postani del naše skupnosti in prejmi eksluzivne novice s popusti rezerviranimi samo za člane BREZPLAČNEGA kluba Chicatelline zvestobe. Z drugimi besedami … Prijavi se na naše email novice.

Kozmetika in Luskavica

 1. Kortikosteroidi: Uporabljajo se za zmanjšanje vnetja in srbenja, a dolgoročna uporaba lahko povzroči stranske učinke.

 2. Naravne Rešitve: Izdelki, kot je Chicatella, ki pomagajo obnoviti hidro-lipidno bariero kože, so lahko nežnejša in učinkovita možnost.

 3. Vlažilne Kreme: Redna uporaba vlažilnih krem je ključna za ohranjanje zdravja kože.

Dodatni Nasveti in Triki

 1. Vlažilne Kopeli: Kopeli z ovsenim mlekom ali morsko soljo lahko pomirjajo kožo.

 2. Oblačila iz Naravnih Materialov: Nošenje oblačil iz bombaža lahko zmanjša draženje kože.

 3. Vitamin D: Dodatek vitamina D je lahko koristen, zlasti v zimskih mesecih.

 4. Izogibanje Alkoholu: Zmanjšanje uživanja alkohola lahko izboljša simptome luskavice.

Sklepne misli

Celovito upravljanje luskavice zahteva kombinacijo zdrave prehrane, uravnoteženega življenjskega sloga in skrbne nege kože. Priporočljivo je, da bolniki z luskavico sodelujejo s svojim dermatologom ali zdravnikom za individualno prilagojen načrt zdravljenja in nege. 

Pravilna nega kože, vključno z uporabo kvalitetnih kozmetičnih izdelkov, kot je Chicatella, ki podpira naravno bariero kože, igra ključno vlogo v procesu zdravljenja. Zavedati se moramo, da je vsak primer luskavice edinstven, zato je pomembno prilagajanje skrbi za kožo posameznikovim potrebam.

Naša odgovornost

Raznorazne dermatitise in druga kožna obolenja obravnavaj z vso resnostjo! Zato naše pisanje upoštevaj kot SMERNICE in ne kot zdravstveni nasvet. Z drugimi besedami … Kljub temu, da veliko vemo in imamo ogromno izkušenj, ti v hudih primerih toplo priporočamo obisk osebnega zdravnika ali dermatologa. 

S podporo Slovenskemu zdravstvu te lepo pozdravljamo, ekipa Chicatella.

Reci adijo kožnim težavam!

Obišči našo spletno trgovino in se poslovi od kožnih izzivov.

100% BREZ TVEGANJA

ČE TI IZDELEK NE USTREZA,
TI VRNEMO KUPNINO

(Brez, da bi zahtevali vračilo proizvoda!)

ZANESLJIVOST IN ZAUPANJE