O nas

Živijo! 👋

Sem Jure in to kar bereš, je zgodba o Chicatelli.

Če me ne poznaš, se verjetno sprašuješ, kdo sem in kaj “za boga” ima en tip zveze z eno najbolj prodajanih kozmetičnih linij za suho in atopično kožo v Sloveniji!?

Zato se ti bom najprej predstavil in ti povedal, kako mi je, kot nekomu z atopijskim dermatitisom, uspelo narediti kozmetične izdelke, s katerimi sem pomagal sebi, prijateljem in zdaj še mnogim drugim.

Moja občutljiva mladost

Spomnim se, da sem že kot majhen otrok imel s kožo polno težav. Hitro se je razdražila, posušila, zasrbela in zaskelela.

Še sploh je reagirala, ko sem se namazal s kremo za sončenje, zaplaval v morski vodi in se šel igrat na sonce.

Nisem bil samo rdeč kot kuhan rak, ampak kameleonsko šekast s polno suhimi izpuščaji.

Doktor je rekel, da imam alergijo na sonce, zato me je mama začela pred njim skrivati na vse možne načine.

Večino časa na morju sem začel preživljati pokrit s klobučkom in zavit v kopalni plašč, medtem ko so moji vrstniki, prepleskani s sončnimi kremami tekali po soncu.

Malo veterčka, malo mraza, sonca ali sploh ničesar in že mi je koža razpokala.

Aknasta koža in samozavest

Ko sem se končno navadil živeti s svojimi dermalnimi izzivi, je moja koža kar naenkrat pričela vreti kot paradižnikova juha.

Z mozoljem pri mozolju se nisem ravno počutil kot najboljša izbira lušnih punc.

Da bi prikril čedalje bolj neprivlačen videz, sem začel uporabljati puder.

Za marsikoga ne ravno moško početje, je meni pomenilo dvig samozavesti.

Pa ne le to!

Tudi začetek kariere v popolnoma drugih vodah od tistih, za katere sem se izobraževal na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Moja karierna pot

Zanimanje za dermatologijo in psihologijo sta bili osnova, da sem že kot študent pri dvajsetih letih postal tudi vizažist.

Moja strast me je nato peljala v London, kjer sem v veleblagovnici Harrods 3 leta deloval kot vodja umetnikov ličenja za kozmetično hišo Yves Saint Laurent.

Ko se človek vsak dan srečuje s strokovnjaki v enem izmed največjih kozmetičnih koncernov na svetu, mu mehanika delovanja kože hitro postane jasna.

Druženje z doktorji znanosti iz farmacije, kemije, bio inženiringa, … ti odpre oči in prej kompleksni procesi kar naenkrat postanejo precej logični.

Svoj makeup kanal

Ko sem tudi na podlagi svojih lastnih izkušenj dojel, kako deluje največji človeški organ, je moja kariera pričela cveteti, saj sem marsikomu znal rešiti dolgotrajen lepotni izziv.

Tako sem se vrsto let preživljal s poučevanjem ličenja in svetovanjem o negi kože preko svoje spletne strani in YouTube kanala AdviseMyStyle.

Ta mi zdaj predstavlja le še hobi, saj se je par let nazaj zgodilo nekaj popolnoma nepričakovanega.

Moja atopijska koža

Tekom vizažističnega izražanja v najbolj prestižnih veleblagovnicah širom sveta, sem se, predvsem v zimskem času, začel soočati z novim izzivom.

Koža na rokah se mi je včasih tako vnela in posušila, da je dostikrat razpokala in zakrvavela, predvsem pa je postala opazno rdeča in luskasta.

Sem ter tja sem z izgledom svojih rok celo prestrašil kakšno stranko. V bistvu se je to zgodilo tolikokrat, da sem pozimi ličil samo še v belih bombažnih rokavicah.

Ampak to niti ni tako hudo, kot je neugodno to, da ko se ti enkrat začnejo delati izpuščaji, skoraj ni hudiča, ki bi te rešil.

Ta hudič je največkrat krema s kortikosteroidi ali imunomodulatorji, ki so sicer vrhunsko zdravilo, ampak tega definitivno nočeš mazati predolgo.

Tako se znajdeš v začaranem krogu neprijetnih občutkov, ki mu ni in ni konca.

Zmaga nad atopijskim dermatitisom

Nekega dne nisem našel bombažnih rokavic, zato sem si kožo prekril z novim pudrom, ki smo ga izdelali znotraj L’Orealovih laboratorijev.

Ta je zaradi svoje formulacije deloval okluzivno. To pomeni, da je v koži zadrževal vodo, medtem ko se ta vseeno ni potila, oziroma “je dihala”.

Namazal sem se še nekajkrat in na moje začudenje so težave zaradi atopijskega dermatitisa skoraj popolnoma izginile.

Okluzivi, kot je npr. petrolatum in v neki meri tudi lanolin, so bili mojim prijateljem, ki so se ukvarjali s formuliranjem kozmetičnih izdelkov kristalno jasna stvar. Zato so me na poti do zdrave kože z veseljem podprli s svojim znanjem.

Stvarjenje Chicatelle

Kot sem kasneje spoznal, so učinkovine z okluzivnim delovanjem super, ampak imajo en problem!

Večina, še sploh cenovno ugodnejših, na dolgi rok kožo izsušuje, kar niti približno ni dobro za atopično kožo …

… in tako je začela nastajati Chicatella, saj sem na vsak način želel rešiti to precej kompleksno, “tehnično” uganko.

Trajalo je kar tri leta, da smo s pomočjo prijateljice, ki ima vrhunsko kozmetično podjetje in ekipe zunanjih strokovnjakov, uspeli razviti stabilno formulo mazila iz pretežno naravnih sestavin.

Mazilo, ki deluje okluzivno, a kože vseeno ne izsuši!

Chicatellini začetki

Chicatello sem najprej razdelil med prijateljice.

Zadetek v polno!

Po porabi lončka so takoj želele novega.

Potem so me začele klicati njihove prijateljice in kmalu še ljudje, za katere sem prvič slišal.

Vsi so želeli imeti Chicatello! Kremo, ki sem jo v bistvu ustvaril zase.

Ko sem ugotovil, da smo razvili nekaj, kar marsikomu spremeni življenje, sem se odločil, da odprem spletno trgovino in z mazilom pomagam čim več ljudem.

Ko še nisem imel skladišča in sem paketke pripravljene za odpremo tlačil povsod kamor sem lahko…👇😅🙈

Chicatellino odraščanje

Kolegi so mi govorili, naj se ne grem spletne prodaje z izdelki, katerih proizvodna cena je tako velika, prodajna pa tako nizka …

… češ, da to ni najboljša ideja, saj ne bomo imeli dovolj denarja za razvoj.

Chicatella je namreč narejena iz najčistejših, verodostojno certificiranih sestavin, katerih nabavna cena, tudi z večjo količino, niti ne pada kaj dosti.

Tako smo se zabavali, ko smo kreme pakirali še doma…👇

Ampak ljudje so naše izdelke začeli uporabljati tako pogosto, da smo lahko ustvarili podjetje, ki ima zdaj lasten razvoj in tudi del proizvodnje.

Predvsem pa ste glas o nas razširili tudi v Nemško vas in še marsikam, za kar se vam iskreno zahvaljujemo, saj lahko ustvarjamo kozmetiko na strokovnem nivoju, ki si ga sicer ne bi mogli privoščiti.

Naša skupnost

Chicatellino ekipo sestavlja vedno več ljudi, zdaj pa bi v zgodbo radi povabili tudi tebe, da se bomo skupaj odločali o tem, kakšno embalažo narediti, kakšne škatlice izbrati in predvsem kakšne nove proizvode ustvariti.

Imamo namreč odlične formulacijske osnove in ideje, kar pomeni, da lahko iz njih naredimo še marsikaj.

Zato te vabim, da se spodaj prijaviš na naše e-novice.

Pošiljali ti bomo odlične članke o negi kože, jaz ti bom vsake toliko povedal kam plujemo in te prosil za mnenje glede upravljanja podjetja, poleg tega pa ti bomo sem ter tja poslali tudi kakšen popust.

Hvala za zaupanje in sva na zvezi,

Jure.

Vsi naši proizvodi:

Nega

Mazilo

Za LAJŠANJE težav, ki nastanejo zaradi suhe ali atopične kože

Preventiva

Vlažilna krema

Za PREPREČEVANJE izzivov s suho, razdraženo, dehidrirano ali atopično kožo

Samozaščita

Hidrolat

Za POMOČ koži pri regeneraciji njenih samozaščitnih procesov