Želiš, da ti svetujemo na podlagi svojih dolgoletnih, praktičnih izkušenj?  Reši vprašalnik >>

Atopijski dermatitis pri otroku

Glavni problem, ko gre za atopijski dermatitis pri otroku, je, da ima vsak svojo teorijo zdravljenja, od katerih skoraj vse na nek način učinkujejo.

Zdravniki v hudih primerih predpišejo kortikosteroide, obupane mamice otroka peljejo na bioresonanco, medtem ko je internet poln raznoraznih prehranskih gurujev in zeliščnih zdravilcev!?

*Vsebina je naša last ali last naših strank. Uporaba v kakršnekoli namene je brez našega, oziroma njihovega dovoljenja prepovedana!

V osnovi je atopijski dermatitis pri otroku precej enostaven izziv

Si predstavljamo, da si že na koncu s svojo energijo, saj ti atopijski dermatitis pri otroku pije življenje …

Ampak če povzameš vse kar verjetno že veš, je zadeva dokaj jasna.

Atopijski dermatitis pri otroku je posledica ene izmed sledečih stvari:

  1. Genetike,
  2. stresa,
  3. prehrane,
  4. alergij in drugih kožnih reakcij
  5. ali uporabe agresivne kozmetike.
 

In tukaj nastane problem …

Ugotoviti kaj od tega otroku povzroča kožne izzive, je za nekatere večletno popotovanje, ki pa bi bilo veliko krajše, če bi se bolezni lotili sistematično!

Genetika

Če ima otrok atopično kožo že genetsko, se to hitro vidi.

Povrhnjica atopične kože je namreč suha, saj je dehidrirana.

S tem se marsikakšen dermatolog ne bo strinjal, saj je koncept malo preveč poenostavljen in nestrokoven.

Ampak pri Chicatelli smo ugotovili, da ljudje takšno obrazložitev najlažje razumejo …

Če je povrhnjica dehidrirana, postane roževinasta. V njej nastanejo “luknjice” skozi katere izgublja vodo. Da bi se temu izognila, na površje izloči olje, ki kožno povrhnjico naredi še bolj roževinasto … in tako je začarana v ciklu atopičnih problemov.

Z drugimi besedami … Atopična koža ni mešana, ni mastna in ni suha, ampak je DEHIDRIRANA, česar stroka ne klasificira kot tip kože.

To pomeni, da ji manjka vode in ne olja, oziroma maščobe, kot je to značilno za suho kožo … In zato tudi toliko kožnih problemov, saj dobičkovni interesi kozmetične industrije vse skupaj samo še poslabšujejo!

Stres

O tem kako se koža odziva na stres, obstaja cel kup strokovnih študij.

Naprimer … Če se otroku zgodi nekaj travmatičnega, lahko na njegovi koži izbruhne ekcem … 

Če otrok živi pod stresom dolgo časa, se njegova kožna bariera tako poruši, da se znajde v začaranem krogu kožnih problemov, ki mu ni kraja … 

Ampak redko kdaj se govori o tem, kako mama prenese stres na svojega novorojenčka. Kako mama s svojo prekomerno skrbnostjo stvari samo še poslabša … 

Kako oče s problemi v službi, ki misli, da jih ne nosi domov, svojo zaskrbljenost nevede prenese na svojega otroka.

Kar se o stresu premalo govori, je njegova “energetska” narava – valovanje, ki se “po zraku” prenese na druge, predvsem otroke, ki so za to najbolj dovzetni.

Otroci so energetska bitja in to veliko bolj od nas! Zato previdno!!!

Dajmo najprej počistit svoj stres pa potem ugotavljat ali je z otroki vse v redu ali ne, saj drugače tega ne bomo mogli razumeti.

Z drugimi besedami … Stres je nasprotnje toplih, dobrosrčnih in odnosov tako doma, kot v službi. 

Prehrana

O prehrani bi lahko napisali roman, saj je to eno najširših področij za obvladovanje kožnih težav …

Nekaj idej smo zapisali že v temle članku in še jih bomo …

Ampak če povzamemo … Ljudje bi imeli drastično manj kožnih težav, če bi jedli nepredelano, naravno-vzgojeno hrano brez sladkorja, kar vključuje tudi enostavne ogljikove hidrate.

In še nasvet …

Pol ure pred obrokom popij kozarec vode z žlico jabolčnega kisa, potem začni z zelenjavo, nakar pojej meso, ali druge beljakovine in na koncu pojej še ogljikove hidrate pa bo tvoja koža po enem mesecu veliko manj problematična.

Ti je všeč kar bereš?

Postani del naše skupnosti in prejmi eksluzivne novice s popusti rezerviranimi samo za člane BREZPLAČNEGA kluba Chicatelline zvestobe. Z drugimi besedami … Prijavi se na naše email novice.

Alergije in reakcije

Največji problem alergij je, da jih je precej težko odkriti.

Še sploh, ko gre za kaj bolj neobičajnega …

In tega imamo pri Chicatelli veliko! Mama se jezi, da zakaj nategujemo ljudi, da naša krema ne deluje, nakar ugotovi, da ima otrok alergijo!?

To nas res prizadane, ker smo dobronamerni in imamo ravno zato 100% garancijo na zadovoljstvo!

V bistvu ljudje največkrat ne razumejo, kaj šele cenijo, da mi, z našo vračilno politiko, dejansko financiramo njihovo “neznanje”, ali celo narobe postavljene diagnoze.

Tega je še sploh veliko … Nekdo staršem reče, da ima otrok atopijski dermatitis in potem smo krivi mi, ker mazilo ne deluje.

A nam je že po sliki jasno, da ima otrok alergijo!

Ne moreš si misliti koliko primerov smo že imeli, ko kljub izvršenemu vračilu kupnine vseeno prosimo za sliko kožnega stanja, gremo na posvet z našo zdravnico in potrdimo, kar itak že vemo – da ima otrok alergijo.

Zato pozor!

Alergije so lahko vezane na hrano, ali pa so “zunanje”!

Naprimer …

Cvetni prah, ki pade na prepoteno in mastno kožo, lahko izzove alergijo, oziroma kožno reakcijo, pa čeprav nanj nismo alergični!!!

In potem je tukaj še cela vrsta podobnih izzivov, od reakcij na poliester, do alergij na magnezij, ki sestavlja ohišja naših elektronskih naprav.

Uporaba agresivne kozmetike ali naravne kozmetike z oljno osnovo

Če si na tekočem z zadnjimi raziskavami, potem veš, da raznorazna olja, ki se tako zelo opevajo v naravni kozmetiki, hitro porušijo kožno bariero.

Primer … Olje naj bi bil naraven nadomestek za maščobo, ki jo proizvaja tvoja koža … 

Ampak če se to olje ne ujame z bakterijami na tvoji koži – kar je zelo verjetno, se bo tvoje hidro-lipidno ravnovesje hitro porušilo in te zapeljalo v obilico kožnih problemov.

Poleg tega je velika verjetnost, da se bo koža olja navadila in ga nehala proizvajati, kar pomeni, da bo vedno bolj dehidrirana in posledično občutljiva na zunanje vplive.

Zato pazi, ko kupuješ kozmetiko, saj so police polne brezvezno certificirane “naravne” kozmetike.

Primer je naprimer Aromacert certifikat, ki ne pomeni nič drugega kot to, da kozmetični izdelek nima dodanega parfuma.

Tudi veganska kozmetika je lahko problem, saj dostikrat ne vsebuje “eksistencialnih” lipidov ali VOSKOV!

Kaj šele, ko prideš na področje farmacevtske kozmetike … Tam se šele stvari konkretno zakomplicirajo z uporabo agresivnih emulgatorjev in podobnega.

Agresivna kozmetika, bodisi naravna ali farmacevtska, pomeni, da bodo tvoje kožne težave magično izginile in da se bo v tebi naselila sveta vera v moč rešilne blagovne znamke, medtem ko bo tvoja koža postajala vedno bolj problematična …

… in največja žalost je, da se ljudje tega večinoma sploh ne zavedajo, dokler ne že konkretno zabredejo v začaran krog kožnih težav.

Zato ti predlagamo, da se vsake toliko “RESETIRAŠ” z uporabo SAMO vode in če se tvoja koža izboljša, potem veš, da je v tvoji kozmetični rutini nekaj zelo narobe.

Naša odgovornost

Raznorazne dermatitise in druga kožna obolenja obravnavaj z vso resnostjo! Zato naše pisanje upoštevaj kot SMERNICE in ne kot zdravstveni nasvet. Z drugimi besedami … Kljub temu, da veliko vemo in imamo ogromno izkušenj, ti v hudih primerih toplo priporočamo obisk osebnega zdravnika ali dermatologa. 

S podporo Slovenskemu zdravstvu te lepo pozdravljamo, ekipa Chicatella.

Reci adijo kožnim težavam!

Obišči našo spletno trgovino in se poslovi od kožnih izzivov.

100% BREZ TVEGANJA

ČE TI IZDELEK NE USTREZA,
TI VRNEMO KUPNINO

(Brez, da bi zahtevali vračilo proizvoda!)

ZANESLJIVOST IN ZAUPANJE