Želiš, da ti svetujemo na podlagi svojih dolgoletnih, praktičnih izkušenj?  Reši vprašalnik >>

Pogosta vprašanja

Tukaj najdeš odgovore na večino vprašanj, ki smo jih prejeli odkar obstajamo. Če to ni dovolj pa te vabimo, da si prebereš članke >>, kjer zapisujemo naše kozmetične poglede in izkušnje.

Seveda! Chicatela je naravna kozmetika, ki s pomočjo botaničnih in drugih učinkovin zaokroža izjemno nego v vseh pogledih. Tako je primerna za vse starosti, tudi otroke od tretjega meseca starosti dalje.
Ne nam zamerit, vendar na takšna vprašanja žal ne odgovarjamo, saj nismo zdravniki. Imamo pa veliko strank, ki naše izdelke uporablja za raznorazne kožne težave kot so seboroični dermatitis, peroralni dermatitis, luskavica, idr. A vseeno vzemite na znanje, da so naši izdelki primarno namenjeni negi suhe in atopične kože in so pri tovrstnih težavah najbolj učinkoviti.

Uporabo hidrolata, vlažilne kreme ali mazila priporočamo od 1 do 3-krat na dan. Za hujše primere pa največ 4-krat, a pri takšni frekvenci vseeno ne več kot za obdobje sedmih dni.

Izsušitev kože je pri malih otrocih bolj pogosta, saj ima njihova povrhnjica manj žlez lojnic, ki bi izločale zaščitni sebum – “olje”. Poleg tega si, še sploh dojenčki, s plazenjem in valjanjem kremo precej hitro zdrgnejo s kože in jo je torej potrebno mazati bolj pogosto kot pri odraslih.