Atopijski dermatitis krema

Kaj vse moraš vedeti?

Ko ljudje iščejo rešitev za atopijski dermatitis, se največkrat zgodi, da nič ne deluje. Preizkusijo vse mogoče, od bioresonance, do krem za atopijski dermatitis, pa jim še vedno nič ne pomaga.

Zato ti bomo zdaj povedali nekaj dejstev, ki jih MORAŠ RAZUMETI, preden se odločiš za nakup nove kreme, ali “bog ne daj” mila za atopijski dermatitis.

Atopijski dermatitis krema

Kaj vse moraš vedeti?

Ko ljudje iščejo rešitev za atopijski dermatitis, se največkrat zgodi, da nič ne deluje. Preizkusijo vse mogoče, od bioresonance, do krem za atopijski dermatitis, pa jim še vedno nič ne pomaga

Zato ti bomo zdaj povedali nekaj dejstev, ki jih MORAŠ RAZUMETI, preden se odločiš za nakup nove kreme, ali “bog ne daj” mila za atopijski dermatitis.

Kakšen dermatitis sploh imaš!?

*Atopijski dermatitis krema

Če doktor reče, da imaš atopijski dermatitis, to še ne pomeni, da ga res imaš. Pa ne zato, ker ne bi vedel, ali mu ne bi bilo mar … Ampak preprosto zato, ker je zadeva veliko bolj kompleksna, kot se zdi na prvi pogled.

Že samo atopijskih dermatitisov je kar nekaj vrst, kaj šele drugih dermatitisov, raznoraznih ekcemov in nenazadnje tudi luskavic!?

Pod dermatitise, ki jih lahko zdraviš z naravnimi kremami, spadajo “navaden” atopijski dermatitis, ki nastane zaradi “nepravilnega” delovanja kožne bariere, seboroični dermatitis (predel glave, oz. lasišča), perioralni dermatitis (obrazni predel) in nekatere vrste luskavice.

Upamo, da ne uporabljaš mila ...

*Atopijski dermatitis krema

Ljudje smo postali dobesedno obsedeni s čistočo. To še sploh opažamo pri mladih mamicah, ki svoje otroke drgnejo, kot da bi padli v naftno razlitje prekooceanskega tankerja. Ali pa starejši ljudje, ki se v nedogled milijo pod vročo vodo.

Milo in vroča voda sta dobesedno smrt za kožo, saj ji porušita mikrofloro. Z drugimi besedami … Koži povečata p.h., zato mikroorganizmi, ki so vitalnega pomena in živijo v njeni povrhnjici, ne morejo več dobro živeti, oziroma umrejo.

Na to nam ljudje dostikrat odgovorijo … “Ampak mi smo kupili to in to milo in je veliko boljše!” In naš odgovor je … “Ni čudno, če ste pa prej uporabljali nekaj še bolj agresivnega“.

Z mili torej previdno in poredko! Če že, najdite nekaj zelo blagega, ki ne povečuje kožnega ph! Ko gre za nas, atopike, morate namreč vedeti, da nam škodi že samo voda, saj je njen ph 7 in ne okrog 5, kjer se giblje naš kožni ph.

Stran od kortikosteroidov!

"Ko bi vedela, kako negativno bodo kortikosteroidi vplivali na moje življenje, bi jih uporabljala veliko bolj previdno." Anita B.

Takšne zgodbe nam stranke pošiljajo skoraj vsak dan …

Kortikosteroidi lahko rešijo marsikatero težavo, ampak na dolgi rok jih nikakor ne smeš uporabljati, saj tanjšajo kožo in povzročajo mnogotere stranske učinke!

Zato je dobro, da preden posežeš po njihovih “čudežnih” učinkih, izzive z atopijskim dermatitisom poskusiš rešiti na naraven način.

*Atopijski dermatitis krema

Diete

Nekaj je že na njih ... Predvsem, ko gre za alergije. Ko mamice dojijo in so otroci intolerantni na kakšno živilo. Ali pa, ko se prehranjujemo katastrofalno in se potem odločimo za zdravo življenje. Ampak dieta proti genetiki, žal, nikoli ne bo imela zadnje besede.

Bioresonanca

Čudovita stvar, ČE verjameš v energijo! Namreč ... Atopijski dermatitis je tudi posledica stresa. Zato se nehaj sekirati, globoko vdihni in spravi svojo atopično kožo pod kontrolo. To še sploh velja za mlade mamice, ki s stresom ustvarjajo "atopične" dojenčke!

Kaj je res in kaj ne!?

*Atopijski dermatitis krema

Ko greš na “zdravstvene” forume ali v spletne skupine mamic otrok z atopijskim dermatitisom, hitro ugotoviš, da je ogromno “samooklicanih gurujev“, ki so atopijski dermatitis ozdravili na vse možne načine … od spiritualnih, do ajurvedskih.

Ali pa se spoznajo na kemijske sestavine bolje od doktorjev znanosti pri svetovnih kozmetičnih institucijah.

Zato je pomembno, da se pri reševanju izzivov z atopijskim dermatitisom obrneš na zdravnike, znanstvene portale in strokovno literaturo.

Ljudje smo si različni in vsaka stvar v življenju ima svoje vzročno-posledične zakonitosti … Kar pomeni, da se pri odločitvah ne obračaš na mnenja učeče-zvenečih laikov, ampak raje poslušaj STROKO in svojo intuicijo.

Atopijski dermatitis krema

Najboljša naravna rešitev za atopijski dermatitis je krema z OKLUZIVNIM delovanjem

Okluzivno delovanje PREPROSTO povedano pomeni, da OKLUZIV, torej neka substanca, koži pomaga zadrževati vodo. Ampak POZOR …

Vseprevečkrat se, namesto besede okluziv, uporablja beseda emolient, ki pa to ni! Ma več o tem v naših brezplačnih novičkah, na katere se lahko prijaviš na dnu te spletne strani …

Torej … Okluzivi so sestavine, ki v koži zadržujejo vlago in tako preprečijo izbruh atopijskega dermatitisa, ki je POSLEDICA POMANJKANJA VODE v koži.

Ampak probelm je v tem, da jih v večino krem vmešajo “narobe”, oziroma jih dodajo samo zato, da jih lahko trženjsko izpostavijo, medtem ko krema ne dobi okluzivnih lastnosti.

Kakšno kremo izbrati?

Da okluzivi dobro učinkujejo, kreme ne smejo imeti agresivnih emulgatorjev, ki združujejo vodo in olje, da naredijo emulzijo – kremo.

En dokaj preprost test za preverjanje možnosti okluzivnega delovanja kreme, je njena gostota.

Če je krema za atopijski dermatitis redka in se lepo maže, skoraj SIGURNO ne more učinkovati okluzivno, saj ima preveč močnih emulgatorjev …

Razen, če gre za mešanico naravnih olj, kokosovih kaprilatov, petrolatuma, … ampak to je že precej kompleksna tema.

Kar moraš vedeti je, da je koža mehanska stvar in zato potrebuje kremo, ki deluje mehansko … ne pa mešanice trženjskih izrazov, ki stvari samo še poslabšajo!

Predstavljamo ti Chicatello ...

Kremo, ki je v boju z atopijskim dermatitisom POMAGALA že več kot 10.000 slovencem katerih mnenja najdeš na dnu te spletne strani.

INCI sestavine: Aqua, Lanolin, Petrolatum, Olea Europea Fruit Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sodium Benzoate, Potasium Sorbate, Bisabolol, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Sodium Catearyl Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate in Citric Acid.

Atopijski dermatitis krema Chicatella

KOLIČINA: 55 ml

1 x Chicatella

Poštnina

22,00 €

3,00 € 

2 x Chicatella

Poštnina

44,00   40,00 €

BREZPLAČNA

100 % brez tveganja!

Če ti krema ne USTREZA, ti vrnemo kupnino.

Pogosta vprašanja

Takole nas večinoma sprašujete, ko nas kličete po telefonu. Če to ni dovolj pa vas vabimo, da si pogledate članke >>, kjer zapisujemo vse naše izkušnje v zvezi z vašimi vprašanji.

Imamo veliko strank, ki jo uporabljajo za luskavico, ampak čudeža žal ni za pričakovati. Ljudje pravijo, da jim pomaga omiliti srbenje in zmanjšati obseg lusk. Tistim z ne tako hudo obliko luskavice včasih dejansko močno olajša življenje. Ampak kot rečeno … Nočemo ti ulivati lažnih upov, še sploh zato, ker ti v primeru luskavice in morebitnega nezadovoljstva s kremo, ne bi radi vračali kupnine.

Ja! Stranke ta izziv največkrat rešujejo tako, da si kremo vmasirajo v lasišče, počakajo par ur in jo potem izperejo z blagim šamponom. Nekateri si celo kupijo bombažne kapice in s kremo v laseh prespijo noč. Skratka … Kremica je super za seboroični dermatitis in če se zdaj sprašuješ kateri šampon uporabljati za najboljši rezultat, ti žal ne moremo pomagati, saj je vsaka koža drugačna. Ti pa priporočamo, da ga iščeš med otroškimi izdelki namenjenimi atopijskemu dermatitisu.

Absolutno! Perioralni dermatitis je v bistvu nekakšna oblika atopijskega dermatitisa, le da govorimo o predelu ust in nosu, včasih tudi širših obraznih površinah.

Ja, ampak samo, ko mehurčki že popokajo in se posušijo. Na “vodne” mehurčke je ni dobro mazati, ker bo naredila ravno nasprotno, torej zadržala vodo v njih. Je pa dishidroza največkrat kontaktni kožni problem, zato boste več naredili s tem, da se izognete iritantu.

Krema je namenjena atopijskemu dermatitisu, rdeče pikice, ki močno srbijo pa so največkrat znak alergije ali drugega, nevšečnega kožnega izziva. No … To ni vedno tako, saj gre, še sploh pri majnih otrocih, včasih res za navaden atopijski dermatitis. Ampak kar hočemo povedati je, da na takšna in podobna vprašanja zakonsko ne smemo in tudi nočemo odgovarjati, saj nismo zdravniki. Imamo ogromno izkušenj in vemo približno kako naj bi izgleda koža, ki bi ji naša krema pomagala, ampak tako kot smo si vsi različni, tako je tudi naša koža.

Zato vam s težkim srcem žal ne moremo pomagati na takšen način kot vam lahko dermatolog. Da pa naš odgovor ne bo tako “pavšalen”, vas vabimo, da si preberete naše članke, kjer z vami delimo vse kar smo se do zdaj naučili v zvezi z dermatitisom in suho kožo.

Vsa mnenja strank

Spodaj najdeš mnenja resničnih strank, za katera uporabljamo najbolj verodostojno platformo na svetu – TrustPilot. Mnenje lahko napiše vsak, ki kupi izdelek in tako pridobi status “preverjen kupec“. Se pa moraš prej prijaviti na naše novičke, da ti sploh lahko pošljemo email, saj drugače GDPR zakon tega ne dovoli.

Želiš BREZPLAČEN tester kreme?

Si predstavljamo, da je v smeteh pristala že marsikakšna krema. Zato imamo zate BREZPLAČEN tester. 

Zanj plačaš le poštnino v višini 3,00 EUR, saj so drugače ljudje našo dobrosrčnost izkoriščali. 😅